Tur til Langeland

Dato/tidspunkt
Dato: 18, september, 2022.
Tidspunkt: 10: 00 - 16: 00.

Kategori


Turguide: Claus Dalskov
Kontaktperson: Birthe Rosholt
Mødested og tid:

Vi mødes på p-pladsen ved Dovns Klint. Gulstavvej 24, 5935 Bagenkop.

Googlemaps for mødestedet    

Pris: Gratis for medlemmer
Tilmelding: Tilmelding er IKKE nødvendig, men praktisk, hvis du gerne vil have samkørsel med andre.
HUSK: Madpakke til din frokost og evt. kaffe – snack til formiddag og eftermiddag. Kik på tidsforbruget til kørsel. Langeland er laaang. Tag godt med tøj på, da der godt kan være blæsende på klinten.

Stierne er naturstier  og kræver solidt – praktisk fodtøj, så tag gummistøvler eller vandrestøvler på.                                        

Madpakke til din frokost og evt. kaffe – snack til formiddag og eftermiddag. Kik på tidsforbruget til kørsel. Langeland er laaang. Tag godt med tøj på, da der godt kan være blæsende på klinten.i skal en tur op på klinten og se, om der er gang i fugletrækket og til stranden nedenfor klinten med rullestenskysten og hatbakken (Dovns Klint er en hatbakke). 

Herefter en tur gennem Gulstav Østerskov med fortællingen om stævningsskoven. Videre til fugletårnet ved Gulstav Mose og efter et kig herfra videre gennem Gulstav Vesterskov over Gulstav Klint og tilbage til Dovns Klint.

Evt. får Claus en aftale med en af ringmærkerne om fremvisning undervejs og lidt om ringmærkningen på Sydlangeland og hvorfor ringmærkning stadig bruges.

Frokosten kunne så indtages ved Hesteudstillingen, hvor der er bord/bænkesæt og P-pladser.

Se endvidere: https://www.langeland.dk/langeland/planlaeg-din-tur/dovns-klint-gdk831035

Herfra til Tryggelev Nor, hvor vi kan kigge på fuglelivet og det nye skjul. Vi var der med foreningen for et par år siden (før coronaen), som nogen måske husker. Da var det kun en flydende ponton på vandet. Der er næsten garanti for Fiskeørn og Rovterne på dette tidspunkt. Vi skal måske også ud til det store skjul ved Trehøje, så gode fugleoplevelser er i vente.