Tur til Helnæs

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 26/05/2019
10:00 am - 5:00 pm

Lokation
Helnæs

Kategori


Helnæs er en halvø, der er beliggende mellem Assens og Fåborg. Halvøen byder på et varieret landskab med et bakket terræn og en flad made.

Vi starter på den afmærkede sti i de fredede Bo Bakker, som ligger forrest på halvøen, når vi har passeret den naturlige dæmning fra Avernæs. Denne tur er ikke egnet for gangbesværede.

Vi spiser vores medbragte mad ved parkeringspladsen, som er beliggende højt over stranden med flot udsigt til Als og Sønderjylland.

Herefter kører vi til Helnæs made, som er et Natura 2000 område.  Det består af ca. 300 ha eng og marker, små vandhuller og adgang til en god badestrand.  Maden har været vådområde, men pumperne er blevet slukket. Dette har bevirket at fugle og planteliv har fået en stor opblomstring.  Vi følger den afmærkede sti, der er ca. 3 km.

Helnæs har et rigt fugle- og planteliv. Der kan ses viber, strandskader, klyder, rødben, diverse andefugle m.m. og eksempelvis majgøgeurt og store arealer af engelskgræs. Evt. kan vi til slut slå et slag ud omkring Helnæs fyr, hvor der er 5 gravhøje fra stenalderen.