Medicinhaverne ved Tranekær på Langeland

Dato/tidspunkt
Dato: fredag, 16. august, 2019.
Tidspunkt: 14: 00 - 18: 00.

Lokation
Medicinhaverne i Tranekær

Kategori


Medicinhaverne i Tranekær er et fællesskab/forening startet i 2008. Foreningen omfatter en gruppe mennesker, som interesserer sig for vore levende fortidsminder fra klosterhaver og for planternes medicinske indvirkning på vores helbred. Haverne er blevet udbygget efterhånden, der er kommet midler og kræfter til det. Sidst er haven for infektioner og immunsystem kommet til.

Den tyske nonne Hildegard von Bingen (1098-1179) skrev bl.a. bogen ”Physica”, som er en lægeurtebog med anvisning på behandlinger ved hjælp af urter. Hendes kongstanke var at styrke kroppen for at modstå djævelen. Hildegards bog fik stor betydning i de følgende århundreder, og derfor vil Gitte vise en række af de urter, som Hildegard anbefalede og give en forklaring på hendes betydning.
Haven for og infektioner og immunsystem er den fjerneste have i anlægget. Havearkitekt Jann Poulsen har derfor valgt at give gæsterne flere muligheder for at sidde ned og nyde udsigten mod Tranekær Slot, duften fra de mange planter og den stille rislen fra springvandet.

Gitte Dalskov vil fortælle om dette og meget andet fra haverne.