Juletur til Nordskov ved Fyns Hoved

Dato/tidspunkt
Dato: 21, november, 2021.
Tidspunkt: 11: 00 - 15: 00.

Lokation
Fynshoved Café & Gårdbutik

Kategori


 

Turguide: Berit Jensen og Ove Jensen
Kontaktperson: Birthe Rosholt
Mødested og tid: Fynshoved Café & Gårdbutik, Fynshovedvej 685, 5390 Martofte

Fynshovedvej 685 – Google Maps

Pris: Kr. 50 for medlemmer, suppen er inkluderet i deltagergebyret, men drikkevarer er for egen betaling. Der kan også købes kaffe og kage.
Tilmelding: Tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejningen.
HUSK: Stierne er naturstier  og kræver solidt – praktisk fodtøj, så tag gummistøvler eller vandrestøvler på.
Medbring frokost og drikkelse evt. andre forfriskninger til dagen.
Husk også kikkert, hvis du er interesseret i fugle.       
                              

Den årlige juletur og afslutning på årets ture prøver vi at genoplive ved en tur til Fyns Hoved. Vi har lavet en aftale om suppe på Fynshoved Café & Gårdbutik, en renoveret gammel gård i Nordskov, men først må vi have lidt motion.

Alt efter vejret motionerer vi til Fyns Hoved, Jøvet eller i Søbjerg Skoven. Herefter har vi fået en lokal til at fortælle om stenalderfund og det gamle Nordskov/Fyns Hoved. Caféen indeholder også en udstilling med de gamle fund af stenøkser mm.

Nordskov var tidligere den sidste bebyggelse inden engene på Fyns Hoved. Schelenborg ejede engene, som blev afgræsset af heste ejet af baroniet beregnet til krigsførelse. 

Tidligere så hovedet meget anderledes ud, men naturens kræfter har flyttet rundt på skrænter og klinter. I stenalderen var der land andre steder end nu, hvorfor man også finder afslag og køkkenmøddinger fra gamle bopladser ude i vandet. Nord for Martofte findes endnu en del jættestuer, som kan besøges om sommeren. Ejeren af caféen Berit Jensen og hendes far har gjort talrige fund af oldsager, som de vil fortælle om.