Eftermiddagstur til Eskemose Skov med de svovlgule anemoner

Dato/tidspunkt
Dato: 19, april, 2022.
Tidspunkt: 16: 30 - 18: 00.

Kategori


Turguide: Bodil og Ulrik Schrøder
Kontaktperson: Birthe Wallin Rosholt
Mødested og tid: Tirsdag d. 19. april kl. 16.30, hvor vi mødes ved indgangen til skoven, Strandvej 21, 5762 Vester Skerninge

Googlemaps for mødestedet

Pris: Gratis for medlemmer
Tilmelding: Ingen
HUSK: Stierne er naturstier og kræver solidt – praktisk fodtøj, så tag gummistøvler eller vandrestøvler på. Der er ikke langt at gå, men der er som oftest meget vådt. Husk også kikkert, hvis du er interesseret i fugle.                                                                      

Forårets ekskursioner starter med en eftermiddagstur til Eskemose skov. Selv om det kun er en lille stump skov, gemmer den på en af de store sjældenheder – Svovlgul Anemone. Allerede den navnkundige fynske botaniker Emil Rostrup havde fokus på den svovlgule anemone. Det fortælles, at han ofte botaniserede langs Vejstrup å, hvorfra han har skrevet en lille afhandling i 1879 som også omfatter ”Svovlgul Anemone”. I et brev til Johan Lange skriver han bl.a. I frisk Tilstand er de saa kjendelige, at mine Elever aarlig bringer mig dem med Forespørgsel, om det er den ”svovlgule Anemone”, med hvilket Navn jeg har betegnet den paa Exkursionerne.

Svovlgul anemone er en steril hybrid mellem gul og hvid anemone og kan derfor sidestilles med et muldyr. Hybriden mellem Hvid og Gul Anemone opstår sommetider spontant, hvor de to arter vokser tæt på hinanden og det gør de netop i Eskemose Skov. Svovlgul anemone er steril og danner ikke frø. men spreder sig i stedet vegetativt. I skoven er der udover Gul og Hvid Anemone, talrige Lærkesporer, Engkappeleje – og hvis vi er heldige også Skælrod.

Hvis vejret er godt, kan de af os, der her lyst, køre ned til Svendborg Sund og spise aftensmad bagefter.

Se i øvrigt artiklen ” Tid til at knække anemoner med nakken” her på naturfyn.dk